un simplu vis

un simplu vis

marți, 16 noiembrie 2010

Tânăr și neliniștit















Toți ne trăim tinerețea cum știm noi mai bine, cum dorim noi astfel încât ea să fie cât mai frumoasă. Suntem tineri, plini de viață, iar energia nu poate sta in noi, trebuie consumată, toți alegând un mod în care să ne-o consumăm. Facultatea și scoala, ocupă un cel mai mult timp din viața noastră, pentru ca ele sunt necesare pentru viitorul nostru. Dar timpul liber ce facem cu el?
Mulți ne mulțumim ca în timpul liber să ne relaxăm, să ne refacem puterile, sau să ne distrăm cât mai mult, fără a pierde nici cea mai mică parte din el degeaba. Puțini alegem să-l folosim pentru noi și pentru alții care au nevoie de noi.
E de ajuns să aruncăm o privire în jurul nostru și vom vedea realitatea în care trăim, realitate care nu este deloc frumoasă. Vedem atâția tineri care suferă, atâți copii ce iși pierd copilăria cerșind sau și-o petrec prin spitale, dar niciodata nu ne oprim pentru a-i oferi un zâmbet sau o simplă încurajare. El are nevoie de noi, dar și noi avem nevoie ca ceea ce facem pentru el să ne fie apreciat.
Oridecâte ori facem ceva, așteptăm și răsplată pentru ceea ce facem, pentru că ar fi cea mai mare crimă ca noi să muncim degeaba. Însă nu toți pot să ne ofere ceva, nu toți pot să ne mulțumească așa cum vrem noi pentru ceea ce facem, de multe ori ei neavând nici puțin din câte avem noi.

Am să vă invit să trăiți ceva nou, ceva care vă va umple timpul liber și vă va face tinerețea mai frumoasă. Problema e că nu veți fi răsplătiți niciodată pentru ceea ce faceți cu bani sau alte lucruri, și doar cu zâmbete. Vreau să vă invit să deveniți voluntari, voluntari ce nu așteaptă nimic in schimb dar care dau totul pentru cei de lângă ei.
Poți face o vizită la spitalul de copii, sunt copii ce te așteaptă atât de mult să le oferi din timpul tău liber pentru a sta cu ei și a-i ajuta să zâmbească. Sunt atâtea încercări în viața de zi cu zi în care cei de lângă tine, chiar daca de multe ori necunoscuți, au atâta nevoie de tine, de timpul tău liber. Crezi că e așa greu să renunți la câteva momente de relaxare pentru a sta cu cei care au nevoie într-adevăr de tine? Crezi că e așa greu să te oferi pe tine celorlalți?Încearcă, te așteaptă o lume plină de comori, plină de mulțumiri și de noi prieteni ce vor să te descopere și alături de tine să faceți mii și mii de alte zâmbete.




Iar prețul pentru tot ceea ce faci e în tine. Caută-l bine, o să vezi cât e de frumos.
















Iubire în absolut


Iubire. Oamenii se iubesc tot mai mult

decând sau îndragostit de moarte,

toți își caută fericirea

în eșecurile ce le colorează viața.

Soarele s-a răcit cu totul,

căldura sa s-atransformat în gheață,

iar razele sale sunt prea reci

pentru a-mi îmbrăca pământul cu lumină,

dar iubirea dintre Pământ și Soare,

încă arămas intensă,

luna rămânând singură,

inundată de cererile de căsătorie

ale visătorilor ce s-au îndrăgostit de ea.

Iubire. Oamenii se iubesc tot mai mult,

decând dragotea a devenit publică

peste tot vezi doar iubire,

clădirile fiind colorate doar cu iubire,

iar peste tot iubirea își face de cap,

mai puțin cu moartea,

care nu-și găsește perechea.